Kohtuvaidluses Valga poliitperega jäi õigus ajakirjanikule (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Allain Karuse ja Ester Karuse 2021. aastal kohtusaalis. Maakohus andis neile toona õiguse, ent ringkonnakohus pööras hiljem otsuse ümber.
Allain Karuse ja Ester Karuse 2021. aastal kohtusaalis. Maakohus andis neile toona õiguse, ent ringkonnakohus pööras hiljem otsuse ümber. Foto: Konstantin Sednev

Riigikohus jättis häälteostmise kuulujutte puudutava artikli tõttu kohtu poole pöördunud Allain ja Ester Karuse hagi menetlusse võtmata. See tähendab, et kehtima jääb ringkonnakohtu otsus, mis andis õiguse Õhtulehe ajakirjanikule.

Õhtuleht kirjutas 2020. aastal, et väidetavalt püüti Valgas 2017. aasta kohalikel valimistel inimesi Keskerakonna kandidaatide Ester ja Allain Karuse poolt hääletama meelitada viinapudeli või 10 euro eest. Enamik allikaid oli loos anonüümsed.

Karused ütlesid toona, et pole hääli ostnud ning pöördusid loo autori Kadri Kuulpaki vastu kohtusse. Nad soovisid väidetavalt ebaõigete andmete ümberlükkamist ja mittevaralise kahju hüvitamist, põhjendades, et neile on tekitatud mainekahju. Kuulpak kinnitas, et ei ole ühtegi ebaõiget väidet vaidlusaluses artiklis avaldanud ja kõik toodud väited on tõesed ning seejuures ka kontrollitavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles