REOSTUNUD KAEV Puhta joogiveeta jäänud pere: kõigil inimestel on õigus inimväärsele elule (5)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Võõpsu aleviku elanikud Taivo ja Katrin Unt ütlevad, et nende kodukaev on reostunud ning puhast joogivett nad sealt ei saa.
Võõpsu aleviku elanikud Taivo ja Katrin Unt ütlevad, et nende kodukaev on reostunud ning puhast joogivett nad sealt ei saa. Foto: Maarius Suviste

Põlvamaal väikeses Võõpsu alevikus elav 14-aastane Martin võttis kätte ja kirjutas oma murest lasteombudsmanile, kelleks on õiguskantsler Ülle Madise. Laps kurtis, et kuna tema kodukaev on reostatud, ei ole tal võimalik saada puhast joogivett. Edasi on järgnenud tema koduvalla Räpina ja õiguskantsleri vaheline kirjavahetus, mis on seni päädinud veetünni kohale toomisega.

Martinil aitas kirjaks tsipa mõtteid seada tema ema, õpetajana töötav Katrin Unt. Poiss ise suurem jutumees ei ole, sestap räägivad tema eest vanemad.

Katrin ja tema abikaasa Taivo Unt seisavad koduaias, võtavad salvkaevult kaane pealt ja kiikavad põhja: veel, mis peaks olema joogivesi, on peal paks ja särav kiht – nagu õlikiht. Vesi just kui sillerdab. Reostusest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles