Räpinlanna esindab Eestit noorte Eurovisioonil omaloomingulise looga

LEPM
Copy
Arhanna (seisab) ja Rael muusikavideo võtetel.
Arhanna (seisab) ja Rael muusikavideo võtetel. Foto: Georg Savisaar

26. novembril toimuval noorte Eurovisioonil astub miljonite televaatajate ette Arhanna Sandra Arbma võistluslooga „Hoiame kokku“, mis sündis koos sõbranna Rael Laikrega.

Eestit esindav võistluslugu „Hoiame kokku“ on laul sõprusest ja sellest, kuidas kõigil on vaja kedagi, kes hoiaks ja oleks toeks. Laul sündis kahe sõbranna, Arhanna Sandra Arbma ja Rael Laikre koostöös, kui kokku saades tekkis tüdrukutel mõte katsetada laulukirjutamisega. Arhanna loodud on laulu algne viis ja Raeli ülesandeks jäi sõnade kirjutamine.

Eurovisioonil kõlava võistlusloo viimistlemisse on panuse andnud oma ala tõelised tipud Eestis. Produtsent ja laulukirjutaja Karl-Ander Reismann on Arhanna algsele loomingule tuginedes aidanud laulu muusikaliselt edasi arendada. Laulusõnasid aitas omakorda viimistleda armastatud kirjanik Leelo Tungal.

„Hoiame kokku“ esmaesitlus toimus esmaspäeval  ETV saates „Ringvaade“. Laulule on valminud ka värske video, mille autor on Kristo Veinberg.

Noorte Eurovisioon toimub 26. novembril Prantsusmaal Nice’is, lauluvõistlusele saab kaasa elada Eesti Rahvusringhäälingu telekanalite ETV2 ja ETV+ ning veebi vahendusel. Võistlusel osaleb tänavu 16 riiki, neist Eesti esmakordselt. Noorte Eurovisioonil astuvad suure rahvusvahelise publiku ette 9-14-aastased noored lauljad.

Eestit esindab lauluvõistlusel 11-aastane Räpina tüdruk Arhanna Sandra Arbma, kelle minekut noorte Eurovisioonile toetab Eesti Telefilm. Musikaalne neiu alustas laulmisega 5-aastasena Räpina muusikakoolis õpetaja Margot Suure juhendamisel. Lisaks sellele õpib ta ka klaverimängu. Peale laulmise on tema hobi pandakarude kogumine.

Kus laulu kuulata

„Hoiame kokku“ muusikavideo: https://jupiter.err.ee/1609134539

ARHANNA Youtube’i kanal: https://www.youtube.com/@ARHANNAmusic

Junior Eurovisioni tänavused võistluslood: https://www.youtube.com/@junioreurovision/videos

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles