Lõuna-Eesti on aastaauhindade nominentide hulgas märgatavalt esindatud

LEPM
Copy
Kuigi Võru muinsuskaitsealas on vana ja uus tihtipeale kõrvuti, on enamik läinud sajandi algusest pärinevaid maju tänaseni säilinud.
Kuigi Võru muinsuskaitsealas on vana ja uus tihtipeale kõrvuti, on enamik läinud sajandi algusest pärinevaid maju tänaseni säilinud. Foto: Arvo Meeks

Muinsuskaitseamet aastaauhindade konkursile esitati tänavu 107 kandidaati, märgatavalt on esindatud ka Lõuna-Eesti.

Hästi restaureeritud kunsti- ja ajaloopärandi kategoorias on kolme kandidaadi hulgas esile tõstetud Räpina kiriku puitskulptuur. Pärandihoidja kategoorias on tunnustuse saamiseks esitatud MTÜ Rosma külaselts ja Taagepera kalmistu kalmistuvaht Peeter Sillaots. Pärandit väärtustav kohaliku omavalitsuse tiitlile konkureeruvad Võru linna kõrval Narva, Pärnu ja Tallinn. 

Laureaadid kuulutatakse välja 2. novembril Tallinnas Lillepaviljonis toimuval tunnustussündmusel.

“Suur on rõõm, et meie pärandihoidjaid ja nende head tööd märgatakse ning igal aastal üha julgemalt ka esile tõstetakse. Tänavu oli komisjonile hindamiseks esitatud erakordselt palju erinevaid väga häid kandidaate, hakkajatest perekondadest toimekate kogukondadeni, väikeste väärtuslike projektide teoks tegemistest aastate pikkuste suurprojektide lõpetamisteni. Kõik esitatud kandidaadid on ilmekad näited sellest, et kultuuripärand säilib kõige paremini, kui see on kasutuses - seda tänapäevaste vajaduste ja funktsioonide kohaselt,” ütles hindamiskomisjoni juht, Muinsuskaitseameti peadirektor Marilin Mihkelson.

“Hooliv suhtumine, leidlikud lahendused ja meisterlikud teostused on märksõnad, mis Eesti pärandikultuurist hoolivaid inimesi ühendavad. Suur tänu kõigile, kes igapäevaselt meie pärandit hoiavad ja tänusõnad ka neile, kes seda märkavad,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles