Rõuge valla saunu külastab ülemaailmse ühingu president

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Suitsusaun. Mooska talu. Pildil Eda Veeroja.
Suitsusaun. Mooska talu. Pildil Eda Veeroja. Foto: Elmo Riig

Homsest pühapäevani saab Rõuge kandi perede kodusaunades tutvuda Võromaa saunakultuuriga. Kohal on ka saunasõbrad Soomest eesotsas Ülemaailmse Saunaassotsiatsiooni presidendi Risto Elomaaga, samuti külalised Leedust, Lätist ja Jaapanist.

Homme õhtul saab Haanja puhke- ja spordikeskuses kohaliku saunanaise ja nime «Sanna!» kandva üritustesarja eestvedaja Eda Veerojaga arutleda saunakommete üle ning teadmisi vihtade kohta, samuti käia spordikeskuse saunas. Taustaks mängib pillimees Vladimir Kirjanen.

Laupäeval on üle valla külastajatele avatud paarkümmend kodusauna. Oma saunaskäik tuleb eelnevalt kokku leppida Eda Veeroja kaudu.

Rõuge rahvamajas aga avatakse saunafotode näitus «Mõskmisõ luuminõ» ja tähistatakse ühtlasi valla kuuendat sünnipäeva. Pakutakse suupisteid ja meeleolu hoiab üleval noor lõõtsamees Helir Hoop.

Pühapäev aga tuleb mitmes mõttes kõige-kõige: Eesti sügavaima järve Rõuge Suurjärve ääres pannakse püsti Eesti suurim saunatelk ning algab Eesti seni teadaolevalt suurim vihtlemispidu, millega ühinevad saunasõbrad Soomest, Leedust ja Lätist.

Nime «Sanna!» alla koondunud sündmused on osa Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 põhiprogrammist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles