Tiit Timberg: väärtustame kogukonna rolli raiete kavandamisel

Copy
RMK Põlvamaa metsaülem Tiit Timberg
RMK Põlvamaa metsaülem Tiit Timberg Foto: Mati Määrits

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) on juba enam kui seitse aastat korraldanud asumilähedaste või muul moel kogukonnale oluliste metsade majandamisplaanide seadmiseks arutelukoosolekuid. Selle aja jooksul oleme ühise plaani pidamise põhimõtetes mitmeid muudatusi teinud.

Kui algselt andis RMK rahvale lihtsalt teada, et meil on nendes metsades kavas teha nii- ja naasuguseid raietöid, siis nüüd kuulame hoolega inimeste arvamusi-ettepanekuid ja võtame neid, kui need on metsakasvatuslikult võimalikud, tööde korraldamisel arvesse. Nii ka Põlvamaa metsade puhul – aastast 2017 oleme praeguseks metsakoosolekuid korraldanud kolmekümnel korral.

Esimene kõrgendatud avaliku huviga ala ehk KAH-ala koosolek Põlvamaal toimus Koorastes 2017. aasta lõpus. Vaheldusrikka maastikuga ning järveahelikuga Kooraste oli ja on populaarne matka- ja metsapuhkuse, samuti maakodude piirkond. Nimetatud esimene kokkusaamine oligi klassikaline infokoosolek, kus jagasime infot järgneva poolaasta kohta: millised raiekohad, millal raiutakse ja mida-millal istutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles