Ebaseaduslikult Eestis viibinud grusiin sai karistada

LEPM
Copy
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne.
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Eile saabus Luhamaa piiripunkti Gruusia kodanik, kes oli riiki liiga kauaks jäänud, mille eest talle määrati rahatrahv ja sissesõidukeeld.

18. oktoobril saabus Luhamaa piiripunkti Gruusia kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et mees on viibinud seadusliku aluseta Schengeni alal 106 päeva ning veetnud neist ühe Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus, määrati rahatrahv 160 eurot ning kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kaheks aastaks. Pärast menetlustoiminguid suundus mees Venemaale.

18. oktoobril saabus veoautoga Luhamaa piiripunkti Bosnia ja Hertsegoviina kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel avastati, et mees on viibinud seadusliku aluseta Schengeni alal 12 päeva ning veetnud neist kaks Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ning kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kolmeks kuuks. Pärast menetlustoiminguid suundus mees Venemaale.

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Venemaa ja ühel Ukraina kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles