Lõuna prefektuurist saadeti Läti-Valgevene piirile appi kiirreageerija

LEPM
Copy
ESTPOL08 kolmas rotatsioon. Lõuna prefektuuri esindaja paremal koos koeraga.
ESTPOL08 kolmas rotatsioon. Lõuna prefektuuri esindaja paremal koos koeraga. Foto: PPA

Neljapäeval, 19. oktoobril alustas Lätis tööd Politsei- ja Piirivalveameti ESTPOL8 kolmas meeskond, et tõkestada Läti-Valgevene piiril ebaseaduslikku sisserännet. Nende seas on ka kiirreageerija koos koeraga Lõuna prefektuurist.

PPA saatis Lätti ESTPOL8 kolmanda rotatsiooni, et toetada Läti piirivalvet ebaseadusliku sisserände ohjeldamisel. Kolmas PPA politseiüksus on 12-liikmeline ning seda juhib Ida prefektuuri Jõhvi jaoskonna patrullitalituse juht Nikita Golovin. Kolmanda rotatsiooni ülesanne on Läti piiril maismaapatrullides osalemine, droonivaatlus ja olukorra monitoorimine. Lähetuse pikkus on kaks nädalat.

Piirivalve juhi Veiko Kommusaare sõnul jätkab Eesti lõunanaabrite toetamist, sest Läti piirivalve palus PPAl pikendada Läti-Valgevene piiril abi osutamist. «Esimesed kaks ESTPOL8 rotatsiooni on teinud kuu jooksul väga head tööd. Paraku on näha, et rändesurve Valgevenest Läti suunas jätkub, mistõttu otsustas PPA toetada Läti piirivalvet ebaseadusliku sisserände ohjeldamisel ka kolmanda politseiüksusega. Praeguses keerulises julgeolekuolukorras tuleb astuda naabritega ühtset sammu ning teineteist toetada,» ütles Kommusaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles