Ministeerium toetab dokfilmi Oscari-kampaaniat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kaader filmist «Savvusanna sõsarad»
Kaader filmist «Savvusanna sõsarad» Foto: Kuvatõmmis

Kultuuriministeerium toetab Vana-Võromaa suitsusaunakombestikust rääkiva Anna Hintsi dokumentaalfilmi «Savvusanna sõsarad» filmiauhindade hooaja ning parima rahvusvahelise filmi Oscari kampaaniat 165 000 euroga.

«Eesti film on meie väikese riigi oluline visiitkaart. Anna Hints kajastab «Savvusanna sõsarates» lummavalt Eestile olulist vaimset kultuuripärandit, rikkalikult elujõulist suitsusauna traditsiooni, jutustades samas puudutavaid ja ajatuid isiklikke lugusid,» ütles kultuuriminister Heidy Purga. «Filmi on juba praeguseks saatnud harukordne rahvusvaheline edu. Soovin selle tegijatele jätkuvaid kordaminekuid ka teel kuldmehikese ning teiste auhindade poole.»

«Oscarile pürgimisel ainult meisterlikust filmist ei piisa,» tõdes filmi produtsent Marianne Ostrat. «Kultuuriministeeriumi toetus võimaldab võtta pardale väga suurte kogemuste ning varasemate edulugudega kampaaniameistrid ning viia ellu auhinnahooaja kampaania. See on eeldus, et suudaksime üldse konkureerida Oscarile ja muudele rahvusvahelistele filmiauhindadele,» lisas Ostrat.

«Hoolimata sellest, kas jõuame Oscari nominatsioonini või võidame kuldmehikese, on iga kampaaniale kulutatud euro aidanud väga mõjusal ja inimesi puudutaval moel tutvustada maailmale Eestit, meie kultuuri ja erilist maailmataju,» lisas ta.

«Savvusanna sõsarad» on saanud kutse rohkem kui 50 festivalile üle maailma, võitnud seitse auhinda ja pälvinud žüriide äramärkimisi. Film linastub praegu Suurbritannia ja Leedu kinodes ning sügistalvel ootab seda ees kinolevi veel 14 Euroopa riigis, Kanadas ja Austraalias.

Praegu on film Euroopa filmiauhindade eelvalikus parima dokumentaalfilmi kategoorias. Selle nädala alguses pälvis aga linateos Ameerika filmi­kriitikute ühingu tunnustusüritusel Critics Choice Documentary Awards nominatsiooni parima täispika debüütdokumentaalfilmi kategoorias.

Filmiauhindade ning Oscari-kampaania käigus korraldatakse erilinastusi ja vastuvõtte Ameerika filmikunsti ja -teaduste akadeemia liikmetele mitmes USA suurlinnas ja Euroopa pealinnades, samuti reklaamitakse filmi mainekates filmitööstuse väljaannetes. Oscarite lühinimekiri avalikustatakse 21. detsembril ning nominendid 23. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles