Ruuben Kaalep vahetas töö parlamendis elu vastu looduspargis (15)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Otepää vallas Päidla külas elav Ruuben Kaalep usub, et eestlaseks peab sündima, ainult keele selgeksõppimine ei tee välismaalasest eestlast.
Otepää vallas Päidla külas elav Ruuben Kaalep usub, et eestlaseks peab sündima, ainult keele selgeksõppimine ei tee välismaalasest eestlast. Foto: Arvo Meeks

Teda on süüdistatud natsismis ja rassismis, kuid see paneb teda üksnes õlgu kehitama. 18-aastasena oli Ruuben Kaalep (30) üks Eestimaa Konservatiivse Rahvaerakonna asutajaid. Nüüd, mil erakond Eesti populaarsemate seas, ei maitse Kaalep aga edu vilju nelja keskmise palga eest saadikuna Toompeal, vaid elab tagasitõmbunult oma kodus Päidla järvistu vahel Otepää looduspargis.

«Kui ma oleks jäänud karjääripoliitikuks, kes iga nelja aasta tagant pingutab, et valituks saada ning kellel läheks igast eluaastast kolmandik Tallinnas Toompeal istumisele – siis see ei ole see. See ei ole loominguline, see ei ole vaba, see ei ole piisav, et terve elu ära täita,» ütleb kevadel valitud riigikogust kõrvale jäänud Ruuben Kaalep.

«Ma tegin juba poole riigikogu [eelmise koosseisu] pealt otsuse, et uuesti ma ei kandideeri. Neljast aastast piisab, kaheksa oleks läinud liiale. Mitte et poleks meeldinud – see oli väga huvitav ja arendav, aga elu ise on niipalju suurem ja laiem ning kirjum.»

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles