India suursaadik tutvus seto kultuuriga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
India suursaadik Ajaneesh Kumar ja Setomaa vallavanem Raul Kudre
India suursaadik Ajaneesh Kumar ja Setomaa vallavanem Raul Kudre Foto: Setomaa vallavalitsus

Hiljuti viibis Setomaa vallas visiidil India suursaadik Eestis, Tema Ekstsellents Ajaneesh Kumar. Suursaadik saabus Setomaale 10. oktoobri õhtul, veetis öö Värska sanatooriumi hotellis ja nautis õhtul Poloda Piigade pakutud kultuuriprogrammi.

Oma ametlikku visiidi programmi alustas suursaadik järgmisel päeval Värska Georgiuse kiriku külastusega, kus ta kohtus ka Värska preestri Andreasega. Visiidi programmi kuulus ringkäik Värskas ning kõrge külaline sai näha promenaadi, sadamat ja Vabadussõja mälestussammast. Samuti käis ta külas sealse lasteaia setokeelsel rühmal.

Vallavanem Raul Kudre tutvustas külalisele Setomaa valda ning vesteldi ka selle arenguperspektiivide üle. Ajaneesh Kumar tõdes, et globaliseerumisel ja linnastumisel on tohutult suur negatiivne mõju maapiirkondade elanike arvule ning kohalike hulga kasvatamiseks peab üks väikevald millegi erilisega silma paistma.

Värska talumuuseumis asuvas Seto Tsäimajas keha kinnitanud suursaadik tutvus ka muuseumi ekspositsiooni ning setode kultuurilooga.

India suursaadik lahkus Setomaa vallast niinimetatud Saatse saapa kaudu, külastades ka Kolossova küla Jumalamäge, ning liikus sealt edasi juba visiidile Võru valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles