Minister allkirjastas 10 miljoni eurose toetuse Nursipaluga seotud omavalitsustele

LEPM
Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur Võru gümnaasiumis, kus korraldati Nursipalu eelnõu avalik arutelu.
Kaitseminister Hanno Pevkur Võru gümnaasiumis, kus korraldati Nursipalu eelnõu avalik arutelu. Foto: Arved Breidaks

Kaitseminister Hanno Pevkur allkirjastas käskkirja, millega makstakse 10 miljonit eurot Nursipalu harjutusväljaga seotud neljale omavalitsusele.

„Lubasime, et toetame Nursipalu harjutusväljaga otseselt seotud omavalitsusi lisaks iga-aastasele häiringutasule ühekordselt 10 miljoni euroga kohalike kogukondade toetuseks. Kuna Vabariigi Valitsus kiitis Nursipalu harjutusala laiendamise heaks, on nüüd võimalik ka 10 miljoni lubadus teoks teha,“ sõnas kaitseminister Hanno Pevkur ja täpsustas, et sisuliselt piiranguid raha kasutamiseks riik omavalitsustele ei sea. “Kohalik kogukond peab ise otsustama, milleks kõige suurem vajadus on ning vastavalt ka otsused ise langetama,” märkis Pevkur.

Neli Nursipalu harjutusvälja laiendamisega seotud kohalikku omavalitsust saavad kogukonna elukvaliteedi parandamiseks ühekordse investeeringutoetuse kogusummas 10 miljonit eurot. Toetusest läheb kolm miljonit eurot Võru vallale, kaks miljonit Antsla vallale, kaks miljonit Rõuge vallale ja kolm miljonit eurot Võru linnale. Toetus kasutamise perioodiks on 2023–2024. aasta, kuid vajadusel on toetuse saajal võimalik taotleda kasutamise pikendamist.

Lisaks ühekordsele loomistasule kinnitas valitsus neljapäeval kompensatsioonimeetmed kohalikele omavalitsustele, et leevendada harjutusväljade kasutamisega kaasnevaid olulisi häiringud. See iga-aastane meede suureneb miljoni euro võrra 1,35 miljoni euroni, samuti laieneb seda saavate kohalike omavalitsuse ring üheksalt 16-le.

Ühekordsed investeeringutoetused makstakse välja hiljemalt 27. oktoobriks 2023.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles