Põlvamaalt raskes seisus leitud kassipoeg kosub vaikselt

Tiit Loim
, reporter
Copy
Põlvamaalt raskes seisus leitud kassipoeg kosub vaikselt ja esialgu tundub, et temaga saab kõik korda.
Põlvamaalt raskes seisus leitud kassipoeg kosub vaikselt ja esialgu tundub, et temaga saab kõik korda. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Eelmisel nädalal leiti Põlvamaalt kassipoeg, kes vajas toibumiseks loomaarsti abi. Appi tõtanud Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) esindaja sõnul tundub nüüdseks, et kassiga saab kõik korda.

Eelmisel reedel jõudis ELSi teade, mille kohaselt leiti Põlvamaalt vanast suitsusaunast kolm väga noort kassipoega. Kahjuks kaks neist olid juba surnud ja kolmas apaatne. Selts kiirustas kohale, et uurida, mis on kiisudega juhtunud ja ellujäänud kassipoega aidata.

Seltsi töötaja käis väikse nurrumootoriga samal päeval loomakliinikus. Kassipoeg oli väga kõhn, kuid muidu tundus kõik korras olevat. Kahjuks aga seejärel kassibeebi seisnud järsult halvenes, seega pidi temaga kiiresti loomakliinikusse sõitma. Kassipoja aitamiseks võis seltsi hinnangul kuluda 1428 eurot. Seetõttu palusid nad abi kassibeebi elu päästmiseks ja üleskasvatamiseks.

ELSi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Geit Karurahu lausus pühapäeva hommikul, et kassipoja seisund paraneb ja tundub, et kõik läheb hästi. «Annetusi on praeguseks laekunud veidi alla 500 euro. Kuna tundub, et kassipoeg paraneb kiiremini, kui alguses arvati, siis tõenäoliselt arve nii suur ei tule, kui loomakliinik ennustas. Kuid kulud jäävad siiski üle 500 euro. Kuna tegemist veel väga väikese kassipojaga, kes peaks olema veel ema hoole all, siis mõne päeva hoiame pingsalt ta tervisel silma peal.»

Karurahu lisas, et kodutud kassid, kassikolooniad ja kasside, sealhulgas ka kassipoegade hülgamine, on endiselt suur probleem. «Kahjuks inimesed endiselt suhtuvad kassidesse kergekäelisemalt, hülgavad neid tänavatele kui ka lasevad hulkuma. Paljuski seetõttu kodutute kasside arv meil märkimisväärselt ei vähene.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles