GALERII Kääriku rogain pakkus ka metsikust ja ootamatusi

LEPM
Copy

Pühapäeval toimus STIHL x Seiklushunt rogain, mis viis osalejad avastama Kääriku mitmekülgset ümbrust. Kääriku rogain pakkus ilu ja metsikust, lisaks ootamatuid eksimusi.

Maastikul oli 38 kontrollpunkti, koguväärtusega 171 punkti. Kõiki kontrollpunkte läbiv lühim linnulennuline teekond oli 29 kilomeetrit, matkaklassi raja linnulennuline pikkus 8 kilomeetrit. Tegu oli rogainisarja neljanda ning viimase osavõistlusega, mille järel selgusid ka sarja üldvõitjad.

Kui eelnevate etappide rogainid (Valga/Valka, Järvselja, Narva-Jõesuu) pakkusid osalejatele võrdlemisi lauget maastikku ja vähese sinise värvusega kaarti, siis Kääriku tegi selle mitmekordselt tasa oma mägede ja järvede, soodega.

Korraldaja Arvi Anton tegi tagasisidest kokkuvõtte: “Vahel trehvab, et osalejad üsna üksmeelselt tunnistavad raja kas lihtsaks või raskeks - Kääriku puhul oli tõdemusi seinast seina. Edasijõudnud osalejate seast leiab neid, kes tegid huvitavaid apse (nt kaotasid teineteist metsas ära; muutsid liiga spontaanselt planeeringut) ning leidsid maastiku väga metsiku kui ka neid, kes tegid orienteerumishooaja parima jooksutempo ja rajaplaneeringu. Rõõm oli kuulda, et ka kohalikest elanikest osalejad sattusid paikadesse, mida veel näinud polnud - seiklust jagus seega kõigile ja rajameister Markus Puusepp tegi head tööd.”

Kääriku rogaini pani kinni tiim Mehed koosseisus Ain Fjodorov ja Martin Vilismäe. Mehed kogusid 127 punkti, mille hulgas üks miinupunkt finišisse hilinemise eest. “Kui kaaslaseks poleks 50-aastane, siis oleks Martin õigeks ajaks jõudnud,” naljatles Ain finišis hingeldades. “No ei saanud jätta viimast punkti võtmata - saime finišis küll miinuspunkti, kuid KP võtmisega jäime ikkagi kahe punktiga plussi. Vigu tegime eelkõige teedel joostes, sest õigel hetkel ei taibanud metsakeeramisi teha. Metsas sees oli liikumine aga väga selge, reljeefi järgi hea minna. Siin lõpus jooksime asfalditõusul tempoga 4.05, pole niisamagi ammu sellist tempot saavutanud,” rõõmustas Fjodorov. “Tükil ajal pole ka planeeringut 100% täide suutnud viia nagu täna seda tegime. Maastik oli mõnus ja jooksime kilomeetreid rohkem kui Järvseljas,” lisas Vilismäe.

Rogaini 2. koha võtsid Mihkel Järveoja ja Lauri Sild tiiminimega jõulumatkad.ee, kes pakkusid võitjatele tihedat konkurentsi kogudes punktisummaks 124. “Ei olnud lihtne - ilus, aga karm lehtpuumets ikka. Lõpus Lauri tahtis veel üht punkti võtta, aga hoidsin meid tagasi, sest oleksime finišisse hilinenud,” rääkis viimase otsa mõtetest Järveoja. Nende järel saavutas veelgi tihedamas rebimises 3.koha tiim Tramm, mille liikmeteks Madis Osjamets ja Priit Pikk, punkte 122. ”KP44 tundus ahvatlev, kuigi me esialgselt polnud plaaninud seda võtta. Ei oleks pidanud ahvatlusele järele andma, sest selle KP võtmiseks meile ei olnud reaalselt aega ja pidime mitu planeeritud KPd välja jätma,” nentis Osjamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles