Kaitseministeerium maksis 1,35 miljoni euro eest häiringutasusid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Arvo Meeks

Kaitseministeerium maksis välja 2023. aasta eest häiringutasud 1,35 miljoni euro ulatuses 16 kohalikule omavalitsusele.

«Häiringutasu on aegade suurim ja soovime sellega leevendada harjutusväljade mõju elukeskkonnale,» ütles kaitseminister Hanno Pevkur, kelle sõnul ei ole küll mõistetavalt võimalik rahaga katta kõiki polügoonidega kaasnevaid mõjusid, ent see on oluline abi omavalitsustele, tegemaks kogukondadele vajalikke investeeringuid.

Senisest enam arvestatakse sellega, kui palju inimesi elab harjutusväljade mõjupiirkonnas ja kui kaugele mõjud ulatuvad. Toetuse eesmärk on aidata omavalitsustel teha investeeringuid ja parandada kohalikku elukeskkonda. «Milleks raha kõige enam vaja on, seda teavad omavalitsused ise – olgu selleks siis kergliiklustee, koolimaja küttesüsteemi uuendamine või midagi muud,» sõnas Pevkur.

2019. aastast on üheksale omavalitsusele makstud toetust heade kavatsuste leppe kohaselt. Uued kompensatsioonimeetmed kinnitas valitsus möödunud nädala neljapäeval. Häiringutasu suurenes 1,35 miljoni euroni ning seda saavate omavalitsuste ring laienes üheksalt 16-le. Lõuna-Eestis maksti tasu Antsla, Rõuge ja Võru vallale ning Võru linnale.

Lisaks saavad neli Nursipalu harjutusväljaga seotud omavalitsust reedel ühekordset lisatoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles