Võru linnapilti tulevad kuue rattaga soomukid

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Põhiosa soomukitest peaks 2. jalaväebrigaadi käsutusse jõudma 2025. aastal, mil need jõuavad küllap sagedamini ka Võru linna ja maakonna teedele. Sellel pildil on fotomontaaž.
Põhiosa soomukitest peaks 2. jalaväebrigaadi käsutusse jõudma 2025. aastal, mil need jõuavad küllap sagedamini ka Võru linna ja maakonna teedele. Sellel pildil on fotomontaaž. Foto: Arved Breidaks, Otokar/fotomontaaž

Aasta pärast jõuavad Võrumaale esimesed Türgist 2. jalaväebrigaadile ostetavad soomukid, mis vahetavad 2025. aasta kevadeks välja praegu ajateenijaid kasarmust õppusele viivad veoautod.

«Kui täna läheks 2. jalaväebrigaad kergjalaväena lahingusse veoautodega, millel ei ole mingit killukaitset – tendid kaitsevad ainult vihma eest –, siis uued soomukid pakuvad meile killukaitset nii kaudtulirelvade kui ka käsitulirelvade eest,» ütles teise jalaväebrigaadi ülem kolonel Mati Tikerpuu. «Meie sõdurid jõuavad lahingusse turvalisemalt ja saame paremini keskenduda oma põhiülesandele, milleks on vastasega võitlemine.»

Enamik tuuakse Lõuna-Eestisse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles