Võrus osales seminaril ligi 300 haridusvaldkonna spetsialisti

LEPM
Copy
Metoodikaseminari avamine.
Metoodikaseminari avamine. Foto: Lota Vana

Neljapäeval peeti Võru Kreutzwaldi koolis metoodikaseminari laste ja noortega töötavatele spetsialistidele ning lastevanematele. Kui eelmisel aastal osales seminaril 160 valdkonna spetsialisti, siis sel aastal oli osalejaid juba üle 280.

«Meid on täna siin erakordselt palju ja selle üle on ainult hea meel,» ütles Võrumaa Arenduskeskuse haridusuuendaja Kerli Kõiv. Ta lisas, et selline suur huvi tänaste teemade vastu oli väljakutse nii korraldajatele kui ka koolile, kus seminar toimus.

Võru maakonna 2023. aasta valdkondadeülese metoodikaseminari fookuses oli laste ja noorte koolist väljalangemise ennetamine. «Aastal 2022. otsustasid viis Võru maakonna kohalikku omavalitsust, et teeme midagi koos meie spetsialistide heaks, et nemad omakorda oskaksid aidata neid noori, kes on koolis väljalangemise ohus,» sõnas Kõiv.

Üheteistkümnes töötoas andsid osalejatele väärt teadmisi nii Võru maakonna spetsialistid kui ka külalised kaugemalt. Teiste seas kõnelesid näiteks Islandi Ülikooli õppejõud Eyglo Runarsdottir ning tuntud psühholoog Rita Rätsepp.

Metoodikaseminar on Võrumaa Omavalitsuste Liidu projekti "Lõimitud teenused koolist väljalangemise ennetamiseks Võru maakonnas" üks tegevus. Projekt on rahastatud Euroopa Majanduspiirkonna ning Norra finantsmehhanismi toel läbi Riigi Tugiteenuste Keskuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles