Zetode 20. sünnipäevapidu jõuab pealinna

LEPM
Copy
Laval on Zetod.
Laval on Zetod. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Setomaa tuntud ansambel Zetod jõuab sel laupäeval oma sünnipäeva tähistamisega lõpuks Tallinnasse.

«Zetod on 20 aastat oma vagu ajanud ning aegajalt ikka Tallinnas ka käinud. Nüüd on juba hea mitu aastat vahele jäänud ning aeg Tallinna fänne rõõmustada. Esitusele tuleb läbilõige Zetode loomingust ning seetõttu rõõmustavad nii uued kui vanemad fännid,» lausus Zetode liige Jalmar Vabarna.

Zetod on Viljandi Kultuuriakadeemia rahvamuusika eriala vilistlase Kristjan Priksi juhendamisel 2003. aastal Värskas noortebändina sündinud muusikanähtus. Idee panna noored seto poisid nende omakultuuri võtmes pop-rocki tegema oli toona põnevust tekitav ning on selle seltskonna tänaseks välja viinud menuni, mis toonud rohkelt auhindu ja tunnustust.

Seitse stuudioalbumit välja andnud ansamblil täitus tänavu juba 20. tegutsemisaasta, mis kulmineerus 15. juulil Treskis suure juubelikontserdiga. Mida rohkem, seda uhkem ja seetõttu tähistatakse 28. oktoobril veel ühe korra Zetode sünnipäeva, kuid sel korral Tallinnas asuvas kontsertklubis D3. Laval on Jalmar Vabarna, Matis Leima, Artur Linnus, Martin Kütt ja Jaanus Viskar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles