Arenduskeskust asus juhtima uuenenud tandem

LEPM
Copy
Uude tandemisse kuuluvad Raul Kudre (vasakul) ja Tiit Toots.
Uude tandemisse kuuluvad Raul Kudre (vasakul) ja Tiit Toots. Foto: Lota Vana/Võrumaa Arenduskeskus

Võrumaa Arenduskeskuse nõukogu otsustas neljapäeval ühehäälselt pikendada senise juhatuse liikme Tiit Tootsi lepingut kolme aasta võrra, nõukogu juhib septembri lõpust Setomaa vallavanem Raul Kudre.

Kui viimased pool aastat juhtis nõukogu tööd ettevõtja Vello Saar ja enne teda riigikokku suundunud Võru endine linnapea Anti Allas, siis septembri lõpus kinnitati nõukogu uueks esimeheks Raul Kudre. Järjekordne nõukogu koosolek toimus 26. oktoobril juba uue esimehe juhtimisel.

Kudre arvates on Võrumaa Arenduskeskus paistnud silma oma tegevuse ja tulemuslikkusega. “Palju on ümber mõeldud ja kaasajastatud ning arenduskeskus on kasvanud töiseks arendusorganisatsiooniks,” leidis ta.

Arenduskeskuse nõukogu toimib esimehe hinnangul Võrumaa hästi ja on laiapinnaliselt komplekteeritud, sest lisaks omavalitsustele on kaasatud nii ettevõtete kui kodanikuühiskonna esindajad. "Sellepärast ei ole vajadust ega plaani suuri muudatusi teha ja täita tuleb peamiselt nõukogu koosolekute juhtimise ja vajadusel esindusrolli,” lisas Kudre.

Senise juhatuse liikme lepingut pikendati

Senise juhatuse liikme Tiit Tootsi lepingut otsustas nõukogu ühehäälselt pikendada  kolme aasta võrra.

Tootsi sõnul on järgmise kolme aasta suurim väljakutse see, kuidas kasutada maksimaalselt Euroopa Liidu ja siseriiklikke vahendeid maakonna kitsaskohtade lahendamiseks. “Kindlasti on lahendamise juures oluline tugev ja tegus meeskond, kes täna arenduskeskuses toimetab,” ütles ta.

Samuti on Tootsi hinnangul maakonna arendamisel olulised partnerid Võru maakonna inimesed, kohalikud omavalitsused ja ettevõtjad. “Selleks, et lahendused oleksid jätkusuutlikud ja aitaksid efektiivselt eri sihtgruppe, tuleb neid luua koostöös kõigi osapooltega. Siinkohal kutsun kõiki üles osalema erinevatel arenduskeskuse korraldatavatel aruteludel, sest üheskoos saame luua homse Võru maakonna,” toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles