Jooksusõbrad valasid vundamendi uuele tavale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Esimese Jõksi jooksu stardipauk on kõlanud.
Esimese Jõksi jooksu stardipauk on kõlanud. Foto: Helena Rajatamm/Kanepi Vallavalitsus

Hiljuti sai teoks esimene Jõksi järve jooks. Nagu tõdes Kanepi valla spordispetsialist Marion Kull, on sellega uuele traditsioonile vundament valatud. Võistlusel osales 98 tervise­spordisõpra, kes läbisid põhidistantsi kas joostes või jalutades, väiksemad aga said osaleda lastejooksul.

Võistluspäev algaski lastejooksuga, kus osales 28 mudilast. Osa neist kihutas rajale iseseisvalt, pisemad aga vanemate või vanavanematega koos.

Põhidistantsile startis 70 jooksusõpra, kes läbisid enam kui kaheksa kilomeetri pikkuse võistlusraja. Joosti võidu peale, aga nauditi ka mõnusat sügisilma sõpradega jalutades. Parimad selgusid kuues võistlusklassis.

Meeste seas jooksis kiireima aja 31.50 välja 18–39-aastaste vanusegrupi parim Kaarel Hendrik Zernant. Naiste seaski näitas jooksu kiireimat aega samasse vanusevahemikku mahtunud jooksjate seas parim olnud Kristel Sibul. Temal kulus raja läbimiseks umbes minut enam kui Zernantil. Finišis oli ta ajaga 32.43.

«Kõigil osalejatel oli ülimalt suur roll uue traditsiooni algatamisel,» rõhutas Marion Kull. «Suur kummardus kõigile, kes oma panuse andsid ning aitäh kõigile jooksusõpradele, kes sellest võistlusest tõelise võistluse tegid!»

VÕISTLUSKLASSIDE PARIMAD

Naised 40+

  1. Pille Vinne
  2. Teele Eensaar
  3. Kristina Lepist
Mehed 40+
  1. Imre Heero
  2. Janis Kukk
  3. Kalev Kajaste
Naised 18–39 a
  1. Kristel Sibul
  2. Lorely Kõrvel
  3. Eleriin Peterson
Mehed 18–39 a
  1. Kaarel Hendrik Zernant
  2. Emil Eensaar
  3. Heigo Tinn
Tüdrukud kuni 17 a
  1. Liise Rähn
  2. Iiris Nurmla
  3. Carolin Maat
Poisid kuni 17 a
  1. Georg Tee
  2. Allar Nurmla
  3. Koit Nurmla
Allikas: Kanepi valla koduleht
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles