Nursipalu valuraha valatakse laste heaks betooni

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Roosiku külavanema Ruuta Ruttas-Küttimi sõnul tuleks Nursipalu laiendamise tõttu vallale antud raha eest ehitada eluhooned vastupidavamaks nii mürale kui vibratsioonile.
Roosiku külavanema Ruuta Ruttas-Küttimi sõnul tuleks Nursipalu laiendamise tõttu vallale antud raha eest ehitada eluhooned vastupidavamaks nii mürale kui vibratsioonile. Foto: Arvo Meeks

Kolm Võrumaa valda ja Võru linn said kätte kaitseministeeriumi makstava niinimetatud Nursipalu valuraha, kokku 10 miljonit eurot, mille eest saab remonditud üks gümnaasium, ehitatud paar lasteaeda ning turgutatud kahe aleviku vee- ja soojamajandust. Harjutusala naabrusest kostab sellise rahakasutamise kohta nurinat.

«Kogukond peab ise otsustama, milleks kõige suurem vajadus on,» teatas kaitseminister Hanno Pevkur, kui oli allkirjastanud käskkirja, mis tegi Antsla ja Rõuge valla kahe miljoni ning Võru linna ja valla kolme miljoni euro võrra rikkamaks.

Veel enne, kui minister jõudis käskkirja digiallkirjastamisel PIN-koodi lõpuni sisestada, oli omavalitsustel suuremale osale rahast kulutusplaan tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles