Põlvamaa talunik puhus suletud poele elu sisse

Mati Määrits
, reporter
Copy
Sinikalda poehoone remont, sealhulgas akende vahetus ootab alles ees, tõdeb maja suurelt kauplusteketilt osade kaupa välja ostnud Raido Semm.

 
Sinikalda poehoone remont, sealhulgas akende vahetus ootab alles ees, tõdeb maja suurelt kauplusteketilt osade kaupa välja ostnud Raido Semm.  Foto: Arvo Meeks

Kanepi lähedal Põlgastes läinud aasta lõpus suletud Coopi kaupluse uksed jõudsid kinni olla vaid 13 päeva, sest 14. detsembril avas kohalik ettevõtja Raido Semm samades ruumides Sinikalda poe. Läinud laupäeval võttis nii põllumajanduse, kaubanduse kui ehitusega tegelev mees, kes toetab ka kohalike noorte tegemisi, vastu valla aasta külaelu edendaja tiitli.

Kuigi võiks eeldada, et Põlgaste küla elanike heaolu eest seisev Raido Semm (32) on seal ka sündinud, kohalikus lasteaias ja koolis käinud, on ta pärit hoopis Puskaru külast, mis jääb Kanepi valla ühest suuremast asulast ligemale viie kilomeetri kaugusele. Põlgaste ja Puskaru vahel on aga Sõreste küla ja Sinikalda talu, kuhu noor mees tuli koduväiks. Koolis käisid nii Semm kui ta elukaaslane Kärol Lõiv Põlvas.

«Põlgaste kant oli mulle suhteliselt võõras. Aga siin asunud Coopi pood oli Sinikalda talule kõige lähemal. Selle võimalikust sulgemisest räägiti juba pikemat aega. Kunagi ütlesin ühele siinsele müüjale naljaga pooleks, et küll ma selle siis ära ostan,» meenutas Semm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles