Valgamaa kutseõppekeskuses peetakse sügisesi lõpuaktusi

LEPM
Copy
Valgamaa kutseõppekeskus.
Valgamaa kutseõppekeskus. Foto: Valgamaa Kutseõppekeskus

Kui tavaliselt toimuvad koolide lõpuaktused suve hakul, siis Valgamaa kutseõppekeskuses jagatakse lõpetajatele tunnistusi ka sügisel. Äsja alanud lõpetamishooaja jooksul saab kutsetunnistuse 59 õppurit.

„Kõik selle sügise lõpetajad läbisid ettenähtud kutseeksamid edukalt, üks rühm ka koolieksami, ning võivad nüüd kutsetunnistused uhkusega vastu võtta,“ rääkis Valgamaa Kutseõppekeskuse õppedirektor Erni Ajaots. „Kokku lõpetab meil sel sügisel erinevates õpperühmades kuus puidutöötlejat, neliteist veokorraldajat-logistikut, kaheksa viienda taseme logistikut, üksteist abikokka ja kakskümmend lapsehoidjat.“

Erinevate erialade lõpuaktused leiavad Valgamaa Kutseõppekeskuses aset aastaringselt, vastavalt sellele, kuidas üks või teine õpperühm oma õpingutega lõpule ning eksamiteni jõuab. Seejuures ei toimu õppetöö mitte alati Valgas, lähiajal lõpetavad õpilased ka näiteks Tallinnas, Tartus ja Kiigemetsas tegutsevates õpperühmades.

„Nende õpilaste puhul on tegemist täiskasvanud õppijatega ja seetõttu on õppetöö korraldus paindlik, iga rühma õppetöö planeeritakse rühma avamisest lähtuvalt. Näiteks töökohapõhises õppes lepitakse tööandjaga kokku õppes osalejad ja osalemise aeg ning vastavalt sellele õperühm käivitub. Ka uute rühmade moodustamine käib selliselt, et kusagil piirkonnas tekib vajadus ning siis komplekteerime koos tööandjatega õpperühma ja alustame õppetööga,“ selgitas Erni Ajaots.

Lõpetajate ja tööandjate tagasiside paindlikule õppekorraldusele on olnud positiivne, uusi õpperühmi komplekteeritakse koolis pidevalt ning jooksvalt jõuavad varem kokku pandud rühmad oma õpingutega lõpule. Uued õpperühmad võtab Valgamaa Kutseõppekeskus vastu juba 2024. aasta alguses, mil avatakse talvine vastuvõtt.

Valgamaa kutseõppekeskus on viimastel aastatel kasvanud Eesti suurimate kutsekoolide sekka ning tõusnud töökohapõhise õppe rakendamisel õpilaste arvult Eestis esimesele kohale. Tänavu sügisel alustas Valgamaa Kutseõppekeskuses kooliteed kokku 1098 õpilast. Nende hulgas kutsekeskhariduse tasemel 198 õpilast, kutseõppes 794 õpilast ja mittestatsionaarses üldhariduses 106 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles