Kasutatud sõidukite müüjad: automaks sunnib poe kinni panema (12)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Võru kasutatud autode müüja Ivo Ossise sõnul ei mõju maks tõenäoliselt ka inimeste füüsilisele turvalisusele hästi. «Riik sunnib inimesi sõitma väikeste punnidega, mis on hulga ohtlikumad. Suuremad autod on turvalisemad, mugavamad.»
Võru kasutatud autode müüja Ivo Ossise sõnul ei mõju maks tõenäoliselt ka inimeste füüsilisele turvalisusele hästi. «Riik sunnib inimesi sõitma väikeste punnidega, mis on hulga ohtlikumad. Suuremad autod on turvalisemad, mugavamad.» Foto: Arvo Meeks

Valga ja Võru kasutatud autode müüjate sõnul tõmbab automaks praeguse plaani järgi nende ärile kriipsu peale, lisaks saavad löögi ka teised välismaalt autode toomisesse kaasatud firmad.

«Siis tuleb äri kinni panna, teist ega kolmandat varianti ma ei näe,» on Valgas 15 aastat tegutsenud automüügifirmat Atfan vedav Allar Koik maksuteemalise vestluse alguses konkreetne. Automaks peaks praeguste plaanide kohaselt jõustuma 2025. aastal.

«Kui me maksustame neid sõidukeid nii, nagu tahetakse, siis meil jäävadki kõigile siin Eestis siseringi autod, nagu on Soomes. Väljastpoolt vist ei ole võimalik enam kasutatud autosid tuua. Esmane registreerimismaks läheb niivõrd kalliks, kuigi selle täpset suurust me veel ei tea. Praegu käib inimeste hirmutamine,» lausus Koik.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles