Anti Allas: vanade viguritega pole enam midagi teha

, Võru linnapea (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)
Copy
Anti Allas
Anti Allas Foto: Arvo Meeks

Sügisistungijärk Toompeal on käima läinud. Tegelikkuses suhted riigikogus nii sassis ei ole, nagu meedia vahendusel paistab. Eks halb võimendub ja hea tihti ei ületa uudisekünnist. Minule kui jätkuvalt värskele saadikule tundub asi huvitav ja õppimist ning kohanemist on küllaga. Kui küsitakse, kuidas läheb, olen ikka naljatamisi vastanud, et vanade viguritega pole enam midagi teha, kõik tulõ uue oppi.

Omavalitsuses toimetamine ja parlamendipoliitika on nagu öö ja päev. Omavalitsuses on häid asju lihtsam teha, nad ei takerdu nii kiirelt eriarvamuste rägastikku. Aga Toompeal tuleb lisaks 101 erinevalt mõtlevale riigikogu liikmele ja kuuele fraktsioonile leida kooskõla ametnike, lobirühmade, koalitsioonileppesse kirjutatu ja saja muu argumendi vahel. Kokkulepped on keerulised tulema ja valdavalt ei saa tulemustega päris rahule jääda, kuna need on kompromiss väga paljudest vaatepunktidest.

Ja kui arvatakse, et opositsiooni- ja koalitsioonisaadikud põrmugi läbi ei saa, siis kaamerate kinni minnes lõpeb valdavalt värvikas näitemäng valijatele. Olen saanud peaaegu 100 päris toredat uut kolleegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles