Tõrva katsetab lahendust riigi perearstipõuale (3)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva tervisekeskuse juhataja Merily Boisen ja vallavolikogu esimees Maido Ruusmann detsembri lõpus valmiva tervisekeskuse kolmandal korrusel, kus hakkab tegutsema uuenduslik perearstikeskus.
Tõrva tervisekeskuse juhataja Merily Boisen ja vallavolikogu esimees Maido Ruusmann detsembri lõpus valmiva tervisekeskuse kolmandal korrusel, kus hakkab tegutsema uuenduslik perearstikeskus. Foto: Arvo Meeks

Valgamaa suvituslinnas Tõrvas on perearsti teenusega praegu seis kriitiline: abivajajaid teenindavad asendusarstid ja nende lepingud on lõppemas. Et selline mure pole võõras ka mujal, katsetab tervisekassa esimest korda uut mudelit, mille kohaselt peab edaspidi kolmele nimistule teenust pakkuma üks ettevõte.

«Miks teema üleval on: tervisekassa on öelnud, et Tõrva puhul on olukord väga keeruline, kehvemaks ikka lausa annab minna,» tunnistas Tõrva vallavolikogu esimees Maido Ruusmann. «Kõik kolm perearsti, kes meil vastuvõtte teevad, on asenduslepingutega. Seda seetõttu, et kui kunagi tehti konkursid, ükski perearst põhikohaga tööle asuda ei soovinud. Kahel perearstil saab aga asendusleping läbi selle aasta lõpus ja ühel mais.»

Kõigi Tõrva valda teenindavate perearstide põhitöökoht on seega kuskil mujal. «Et praegu oleks perearst kogu aeg kohapeal, seda ei ole. Pereõdedel on kohati arsti koormus. Ühest küljest on nunnu, kui inimesed ütlevad, et tegelik perearst on perearsti õde, aga sisus see ei ole okei,» tõdes Ruusmann.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles