Sotsiaalkindlustusamet tuleb omavalitsustele appi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lõuna-Eesti sotsiaalvaldkonna kitsaskohtade hulka kuuluvad ka probleemid sotsiaaltranspordiga.
Lõuna-Eesti sotsiaalvaldkonna kitsaskohtade hulka kuuluvad ka probleemid sotsiaaltranspordiga. Foto: Mailiis Ollino

Sotsiaalkindlustusamet käivitas Kagu-Eesti sotsiaalhoolekande toetusprogrammi, et aidata Põlva, Valga ja Võru maakonna omavalitsustel sotsiaalteenuseid planeerida ja teenuste kättesaadavust parandada. Programmi partner on MTÜ Sotsiaalse Innovatsiooni Labor.

Sotsiaalkindlustusameti omavalitsuste nõustamistalituse lõuna piirkonna juhi Lilia Raudheidingu sõnul on praegu piirkonna suuremad kitsaskohad näiteks koduteenuse kättesaadavus, sõltlastele suunatud teenuste puudumine, probleemid sotsiaaltranspordiga ning päevakeskuste vähesus.

«On äärmiselt oluline, et saaksime toetusprogrammiga Kagu-Eestis ühtlustada ja parandada sotsiaalhoolekande kvaliteeti ning toetada esmatasandil täisealiste sotsiaalhoolekande arendamist,» lisab Raudheiding.

Toetusprogrammis saavad omavalitsused lisaks teoreetilistele teadmistele praktilisi oskusi, kuidas teenuseid arendada ja projektitaotlusi ette valmistada. Samuti tutvutakse Eesti-sisestel õppereisidel kolleegide kogemustega sotsiaalvaldkonnas.

Programmi lõppedes on omavalitsustel võimalus taotleda Euroopa sotsiaalfondi avatud taotlusvoorust kokku 1,5 miljonit, et uusi teenuseid ellu viia.

Toetusprogrammi lõpukuupäev on 31. detsember 2024. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles