Õpiring jagab Põlvamaal kodanikuharidust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlvamaa kogukonnaringi läbiviija Terje Paes
Põlvamaa kogukonnaringi läbiviija Terje Paes Foto: Erakogu

Põlvamaa rahvaülikool käivitas kogukonnaringi sarja «Kodanikuks olemise ABC». «Põlvamaa aktiivsed ja ettevõtlikud elanikud saavad arutleda selle üle, mis on hooliva ühiskonna alustalad,» ütles Põlvamaa kogukonnaringi läbiviija Terje Paes.

«Keskendume sellele, mis on meie õigused ja kohustused kodanikuna, aga ka sellele, kui palju saab üksikisik kogukonna või riigi elu mõjutada. Teeme seda Põhjamaades populaarse õpiringi meetodil, mis on üks kaasavamaid aruteluvorme.»

Paesi sõnul lähtutakse kodanikuõnne ja vabahariduse ideedest. «Kodanikuõnn ei sõltu inimese east ja just seetõttu on kogukonnaringidesse oodatud inimesed igas vanuses. Kogukond ei ole üksi, vaid koos tegutsemine ja just vabatahtlik tegevus on võimalus näidata oma oskusi ning panustada ühtlasi parema elukeskkonna ja kogukonnatunde loomisesse,» rõhutas ta.

Tasuta õpiring tegutseb Põlvamaa rahvaülikooli ruumides. Kokkusaamisi on neli, neist esimene oli 31. oktoobril. Iga kohtumine kestab neli akadeemilist tundi ehk siis 4 x 45 minutit.

Sarnaseid kogukonnaringe viiakse 2023. aasta jooksul läbi 15 maakonnas üle Eesti. Need toimuvad Eesti Rahvaülikoolide Liidu projekti «Kodanikuks olemise ABC» käigus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles