Laskesuusatamise liidu juhid külastasid Eestit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Külalised Käärilu spordikeskuses
Külalised Käärilu spordikeskuses Foto: Ergo Kukk/Elsf

Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu (IBU) president Olle Dahlin ja peasekretär Max Cobb külastasid Eestit, et tutvuda 2027. aasta laskesuusatamise maailmameistrivõistluste eel Otepää võistluskompleksiga ja kohtuda partneritega.

IBU juhtide visiit algas Otepäält, kus leidis aset kohtumine omavalitsuse esindajatega. «See, et Otepää võõrustab 2027. aastal maailmameistrivõistlust laskesuusatamises, on nii Otepääle kui ka Eestile tervikuna suur au,» ütles Otepää vallavanem Jaanus Barkala.

Tehvandi spordikeskuse juhatuse liikmed Jaak Mae ja Kristjan Karis tutvustasid külalistele Tehvandi ja Kääriku spordikeskust.

Tallinnas kohtus delegatsioon kultuuriministeeriumi spordi asekantsleri Tarvi Pürni ja spordiosakonna juhataja Margus Klaaniga. Kohtumisel osales ka Eesti Rahvusringhäälingu sporditoimetuse juht Rivo Saarna. Eesti Olümpiakomitees (EOK) võtsid IBU juhid vastu EOK president Urmas Sõõrumaa ja peasekretär Siim Sukles. Visiit lõppes kohtumisega Tallinna linnapea Mihhail Kõlvartiga.

«Meil oli väga hea meel näha, et kohtumistele Otepääl ja Tallinnas olid kaasatud nii paljud olulised partnerid,» ütles IBU peasekretär Max Cobb. «Üle sajandi esimeste Eestis toimuvate olümpiaala maailmameistrivõistluste eduka korraldamise tagavad hea koostöö ja ressursside võimalikult tõhus kasutamine, mis seab kogu riigi heasse valgusesse.»

Otepää võistluste korralduskomitee presidendi Aivar Nigoli sõnul oli visiidi eesmärk anda IBU juhtidele põhjalik ülevaade tulevaste tiitlivõistluste korraldusest. «Kohtusime kõige olulisemate osapooltega. Hea koostöö ja ettevalmistused jätkuvad nii 2024. aasta kahe tiitlivõistluse kui suurima eesmärgi ehk 2027. aasta maailmameistrivõistluste eduka läbiviimise nimel,» ütles Nigol.

2024. aastal toimuvad Otepääl nii IBU noorte ja juunioride laskesuusatamise maailmameistrivõistlused kui ka IBU suvebiatloni maailmameistrivõistlused. 2025. aastal peetakse Tehvandil IBU karikasarja finaaletapid. 2026. aastal jõuab Otepääle taas BMW IBU maailmakarikasari ja 2027. aastal juba BMW IBU maailmameistrivõistlused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles