Minister sai taotluse Valgamaad kärpida

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Seni veel Valga valda kuuluva Lusti küla elaniku Eimar Partsi sõnul ei ole tal Valga valla kohta ühtegi paha sõna öelda. Kohe tema kodu juures on ka Lustimõisa bussipeatus – sama nime soovisid külaelanikud edaspidi külale nimeks.
Seni veel Valga valda kuuluva Lusti küla elaniku Eimar Partsi sõnul ei ole tal Valga valla kohta ühtegi paha sõna öelda. Kohe tema kodu juures on ka Lustimõisa bussipeatus – sama nime soovisid külaelanikud edaspidi külale nimeks. Foto: Tiit Loim

Valga vallavalitsus saatis teisipäeval regionaal- ja põllumajandusminister Madis Kallasele taotluse Valga ja Antsla valla vahelise piiri muutmiseks. Selle tulemusel täieneb Antsla vald Lustimõisa nime kandva küla võrra.

Lustimõisa minekuga Võru maakonda arvatakse Antsla valla koosseisu 4,41 ruutkilomeetri suurune ala, kus tänavu 26. juuli seisuga elas 18 alalist elanikku (neist 12 naist ja 6 meest).

Piiride muutmise algatasid eelmise aasta mais 13 kohalikku elanikku, kelle sõnul on külarahva meelsus ja ühtekuuluvustunne seotud Antsla valla ja selle keskuseks oleva Antsla linnaga. Avalikud teenused on inimestele paremini kättesaadavad Antsla vallast ning ka ühistranspordi ühendus on parem Antsla linna, vähem Valgaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles