Kadri Napritson-Acuna koalitsioonist: loodan, et Jüri Ratas ise kaalub sellega ühinemist (10)

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Praegu töötab Tõrvas sündinud ja kasvanud Kadri Napritson-Acuna riigikogu esimehe nõunikuna.
Praegu töötab Tõrvas sündinud ja kasvanud Kadri Napritson-Acuna riigikogu esimehe nõunikuna. Foto: Eero Vabamägi

Eile teatas erakonna Eesti 200 juht Lauri Hussar enda tagasiastumisest parteijuhi kohalt, kuid jätkab riigikogu esimehe rollis. Tema nõunik riigikogus Kadri Napritson-Acuna teadis, et Hussar on tagasiastumisele juba pikalt mõelnud.

«Kuna ma olen Lauri Hussariga igapäevaselt töötanud koos nii erakonna kampaanias kui ka nüüd riigikogus, siis lähedaste kolleegidena arutame loomulikult, mis ja kuidas oleks mõistlik mingis olukorras tegutseda,» sõnas Tõrvast pärit Kadri Napritson-Acuna. «Olin teadlik, et ta mõtleb sellele, kuna Riigikogu esimehe peamine ülesanne on olla erakondade ülene ja vastutada selle eest, et kõik osapooled oleks riigikogus kaasatud ja nende õigused kaitstud. Samal ajal kui erakonna esimees peab olema avalikkuse ees kriitiline ja kaitsma erakonna programmi ning poliitilisi sõnumeid ilma reserveeringuta,» ütles nõunik.

Napritson-Acuna usub, et Hussari otsus oligi langetatud mitmete ühiste arutelude tulemusena. «Samuti mõjutas tema otsust ka oktoobris kokkukutsutud ekspertkogu, kus mitmed eksperdid oma ettekannetes rõhutasid riigikogu esimehe rolli ja erakonna juhtpoliitikute lahushoidmise olulisust,» sõnas ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles