Uuring: õpetajate streiki toetab 69 protsenti inimestest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Reedel peatavad streikijad Eesti mitmetes koolides ja lasteaaedades tunniks töö. Pilt on illustreeriv.
Reedel peatavad streikijad Eesti mitmetes koolides ja lasteaaedades tunniks töö. Pilt on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud küsitlusest selgub, et õpetajate streigi kiidaks heaks 69% vastajatest.

Õpetajate palgaläbirääkimised haridusministeeriumiga pole tulemuseni jõudnud ning reedel toimub koolides ja lasteaedades õpetajate hoiatusstreik. Ühiskonnauuringute Instituut küsis praeguse olukorraga seoses inimestelt, kuidas nad suhtuvad võimalikku streiki ning kui kõrge peaks olema õpetajate palk võrreldes teiste kõrgharidusega töötajate palgaga.

Streigi kohta paluti inimestel vastata küsimusele: «Kuidas suhtute sellesse, kui õpetajad hakkavad oma kõrgema töötasu eest streikima?».

20% vastajatest ütles «Mõistan hukka» või «Pigem mõistan hukka», 69% ütles «Pigem kiidan heaks» või «Kiidan heaks» ning 11% vastas «Ei oska öelda».

Erakondliku eelistuse järgi kiidaks streigi heaks 81% Keskerakonna toetajatest, 80% Isamaa toetajatest, 79% SDE toetajatest, 77% EKRE toetajatest ning 61% Eesti 200 toetajatest. Reformierakonna toetajad jagunevad antud küsimuses praktiliselt pooleks ning 44% neist mõistaks streigi hukka ja 43% kiidaks heaks.

Antud küsimust küsiti inimestelt ka ligi kuu aega tagasi ning 11. oktoobril läbi viidud küsitluses ütles samale küsimusele vastates 63% vastajatest, et nad kiidavad õpetajate streigi heaks. Seega on kuu aja jooksul toetus õpetajate streigile ühiskonnas pigem kasvanud.

Norstati küsitlus viidi läbi 8.–9 . novembrini veebikeskkonnas 18-aastaste ning vanemate Eesti kodanike seas ja selles osales kokku 1001 vastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles