Suitsusauna sõsarad jätkavad edulainel

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Fotol (vasakult) filmi produtsent Marianne Ostrat, Kadri Kõusaar ja filmi režissöör Anna Hints.
Fotol (vasakult) filmi produtsent Marianne Ostrat, Kadri Kõusaar ja filmi režissöör Anna Hints. Foto: Taavi Sepp

Euroopa filmiakadeemia avalikustas Euroopa filmiauhindade (EFA) põhikategooriate nominendid ning Anna Hintsi «Savvusanna sõsarad» kandideerib ühena viiest filmist parima dokumentaalfilmi auhinnale. Tegu on kõrgeima tunnustusega, mida Euroopa filmidele välja antakse.

Produtsent Marianne Ostrat rõõmustas, et esimest korda on Eesti dokfilm pälvinud EFA nominatsiooni. «On vägev näha, et «Savvusanna sõsaratest» on kujunenud üks aasta hinnatumaid filme. Parajasti jõuab see ka enamiku Euroopa riikide kinolevisse,» sõnas Ostrat.

Film on juba võitnud üheksa auhinda, millest värskeim on Viini rahvusvahelisel filmifestivalil Viennale saadud FIPRESCI auhind. Tegu on ka Eesti kandidaatfilmiga parima rahvusvahelise filmi kategoorias eesootaval Oscarite jagamisel ning see pretendeerib ka parima dokfilmi tiitlile.

Tegemist on intiimse looga naistest, kes suitsusauna kaitsvas pimeduses kokku tulevad, oma sügavamaid saladusi jagavad ning kehasse kogunenud häbi ja valu maha pesevad. Film tutvustab ka Vana-Võromaa suitsusauna kombestikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles