Vallajuhi plaanitav karjäär vihastas külarahva välja

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Mäekingu peremees Tormis Kall ennustab, et tema saunatiik kuivab selja taga olevale Vardjamäele kaevanduse rajamisel päris ära.
Mäekingu peremees Tormis Kall ennustab, et tema saunatiik kuivab selja taga olevale Vardjamäele kaevanduse rajamisel päris ära. Foto: Arved Breidaks

Võru vallavanem Kalmer Puusepp plaanib eraisikuna rajada Kasaritsa külla Vardjamäele, Võru–Haanja tee kõrvale liivakarjääri. Kohalikud kardavad vee kadumist kaevudest ja tiikidest, mida mäest tulevad allikad toidavad.

«Madalaim punkt tuleb 156 meetrit absoluutkõrgust (merepinnast), meie kaevude ja tiikide üldine veetase on 170 meetri peal – ei ole loogiline, et pärast selle «augu» kaevamist meile vett jääb,» ütles naabruses elav Tormis Kall.

Kaevanduseks planeeritavale Vardjamäele on tema Mäekingu talu õuelt 20–30 meetrit. Piir karjäärikinnistuga jookseb lausa läbi saunatiigi. Tiik pole sügav, kuid vett jätkub nii pesemiseks kui kastmiseks. Kui kaevandus mäele tuleb, jääb selle lähim serv tiigi pervelt sadakonna meetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles