Tantsijad käisid eksootilisel festivalil

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Põlvamaa tantsurühm Vihista Viisku Türgis
Põlvamaa tantsurühm Vihista Viisku Türgis Foto: Hiie Asur

Põlvamaa segarahvatantsurühm Vihista Viisku osales rahvusvahelisel folkloorifestivalil Troya Türgis Canakkales. Osalejaid oli seitsmest riigist: lisaks Eestile ja võõrustajamaale Indoneesiast, Bulgaariast, Serbiast, Itaaliast ja Rumeeniast. «Tuli kutse ja mõtlesime, et pole ammu käinud sellistel festivalidel. Asi otsustatud,» rääkis rühma Vihista Viisku juhendaja Andre Laine.

«Esinejatel tuli esitada 12-minutiline kava. Tantsurühm Vihista Viisku esitas tantsud «Ingliska-matlott», «Kosjatants», «Suvi käib väikeses toas» ja «Reilender». Neid tantse esitas rühm kahel järjestikusel õhtul,» lisas tantsija Kai Tsirk.

Euroopa ja Aasia piiril asuvat vabariiki külastati ajal, mil see tähistas oma 100. sünnipäeva. «Pidustused olid terves riigis. Festivali grupid osalesid ka õhtusel rongkäigul läbi linna. Tänavate äärde oli kogunenud palju rahvast. Rõõm oli tunda, et Eesti riik ja lipp olid mitmelegi kohalikule teada,» meenutas Tsirk. «Paraadi viidi läbi nii maal kui merel. Merele olid kogunenud väikesed purjekad ja päästelaevad. Muusikat tegi kaitseväe orkester.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles