Võrumaa aasta klassijuhataja laureaat: ma ei streigi enda riigi vastu (3)

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Võru gümnaasium.
Võru gümnaasium. Foto: Arvo Meeks

Eilne üleriigiline õpetajate streik põhjustas palju vastukaja, mida võimendas neljapäeval peaminister Kaja Kallase öeldu, et õpetajad võiksid streigi ajal hoopis automaksu reklaamida.

Kui oli palju neid, kes olid Kallase sõnavõtu peale pahased või pidasid seda üleolevaks, siis nii ei olnud Võrumaa aasta klassijuhataja laureaadi, Võru gümnaasiumi bioloogia- ja inimeseõpetuse õpetaja Marika Karden-Rauaga. «Mina ei streikinud ja ei streigi oma riigi vastu. Ja kui makse ei tohi tõsta, siis ei saa ju ka haridusele rohkem raha,» sõnas ta, jagades peaministri vaadet.

Peaminister Kaja Kallas (RE) ütles valitsuse pressikonverentsil ajakirjaniku küsimusele vastates, et õpetajate palkade suurendamiseks peaksid nad streikimise ajal ka inimesi veenma automaksu toetama. «Kui nad samal ajal, kui nad streigivad, käivad ringi ja veenavad inimesi automaksu toetama või suuremas mahus seda vastu võtma, et tekiks need vahendid, et me saame tõsta õpetajate palka veelgi rohkem,» selgitas peaminister ERRi ajakirjanikule.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles