Päästjad suutsid suitsuahjust alguse saanud põlengust päästa sigala (1)

LEPM
Copy
Põleng Kanepi vallas Lauri külas.
Põleng Kanepi vallas Lauri külas. Foto: Päästeamet

Päästjatel oli nädalavahetusel Lõuna-Eestis palju tegemist, teiste seas päästeti põlengust elumaja, mille kõrvalhoone põlengus täielikult hävis.

10. novembril kella 13.37 ajal süttis Kanepi vallas Lauri külas vana sigalaga kokkuehitatud kõrvalhoones suitsuahi, mis põlengus hävis. Päästjatel õnnestus hoonete süttimine ära hoida.

12. novembril kell 14.09 teatati, et Kanepi vallas Erastvere külas suitseb tee ääres sõiduauto. Päästjad selgitasid, et algjärgus autopõlengu olid inimesed käsikustutiga kustutanud. Tuleohutuse lõplikuks tagamiseks valati kapotialune ämbritäie veega üle.

10. novembril kell 10.03 teatati, et Valgas Oja tn eramus lõhkes rikke tõttu puuküttekatel. Päästjate saabumise ajaks olid omanikud tulekahjuohu kõrvaldanud. Ühele kergemalt viga saanud inimesele andis kiirabi esmaabi. Omanike ülesandeks jäi seadme parandamiseks spetsialistide kutsumine, seniks katla kasutamine keelati.

11. novembril kell 16.32 süttis Võrumaal Rõuge vallas Vastse-Roosa külas sõiduauto. Omanikud piirasid põlengut kolme käsikustutiga. Päästjad kustutasid auto põleva põhjaaluse veejoaga lõplikult. Tõenäoliselt põhjustas tulekahju elektrisüsteemi rike.

12. novembril kella 16.53 ajal süttis Võru vallas Vana-Vastseliinas keskküttekatla korstna juures vahelagi. Päästjad avasid kustutustöödeks lage ja seina ning kontrollisid tuleohutust pööningul. Elanikele anti juhis kütteseadmeid mitte kasutada ja kutsuda remondispetsialistid. Päästetöö juhi esialgsel hinnangul sai põleng alguse kütteseadme osade valest paigaldusest.

Alates tänasest kuni reedeni kontrollib päästeamet Eesti kodudes kohustusliku suitsu- ja vingugaasianduri olemasolu. Suitsuandur on juba 14 aastat kohustuslik, kuid päästeameti kurvastuseks paljudest kodudest puudu. Suur on tõenäosus, et ka teie koju satuvad päästjad ja inspektorid, et veenduda häireseadme olemasolus, õiges paigalduses ja töökorrasolekus. Töökorras suitsuanduri puudumisel on päästetöötajatel õigus süüdlast 40 euroga lühimenetluse korras trahvida. Päästjad ja inspektorid on äratuntavad ametiriietuse ja sõidukite järgi. Kui tekib kahtlus ametimeeste aususes, on kohane küsida ametitõendit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles