Lauri Hussari vastus Joakim Heleniusele: näen väljaütlemises üleskutset, et uus esimees saaks laia kandepinnaga mandaadi (6)

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu esimees Lauri Hussar
Riigikogu esimees Lauri Hussar Foto: Sander Ilvest

Eesti 200 liige ja suurtoetaja Joakim Helenius kutsus erakonna juhi valimisi boikoteerima, kuna tema sõnul ei ole need demokraatlikud.

«Kui valimistel osalejaid on vähem kui 25 protsenti erakonna liikmetest, kutsun erakonna juhatust üles valimised tühistama ja välja kuulutama uued valimised. Järgmised valimised peavad olema demokraatlikud, kus kandidaatidele antakse piisavalt palju aega oma otsuste tegemiseks ning oma visiooni ja põhimõtete tutvustamiseks erakonna liikmetele ja erakonna liikmetele antakse piisavalt palju aega oma soosik kandidaat valida. Erakonna esimehe valimistega peaks toimuma ka uue juhatuse valimine,» teatas Helenius.

Lauri Hussar, kes teatas hiljuti erakonna juhi kohalt tagasiastumisest, ütles, et temal Heleniuse sõnavõttu sobiv kritiseerida pole, sest Eesti 200 on demokraatlik erakond, kus igal liikmel on õigus oma arvamusele ja õigus seda ka väljendada. «Mina loen Joakimi väljaütlemisest välja üleskutset, et üldkogul osaleks vähemalt 250 inimest, et uus erakonna esimees saaks laia kandepinnaga mandaadi,» sõnas Võrus sündinud Lauri Hussar.

«Mis puudutab kokkukutsumistähtaega, siis teatas erakond üldkogu kokkukutsumisest 6. novembril, mis on 14 päeva enne 19. novembrit,» täpsustas riigikogu esimees. «Esimehekandidaatide ülesseadmiseks anti tõepoolest aega seitse päeva, kuid kuna selle otsuse tegemise hetkel oli teada vähemalt kuus inimest, kes sellele kohale sobiks ja kes olid seda nõus ka kaaluma, siis selline otsus ka langetati,» tõi Hussar välja.

Lauri Hussar rõhutas ka, et oli oma tagasiastumisest juba teatanud ja uut juhti on vaja, sest erakond ei saa olla ilma esimeheta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles