Võru maakonnas toimus turismiinfo jagamise süsteemis muutus

LEPM
Copy
Võru Keskväljaku ääres asuv suveniiripood GiftKink on üks seitsmest Võru maakonna ettevõttest, kes sellest aastast turismiinfot jagab.
Võru Keskväljaku ääres asuv suveniiripood GiftKink on üks seitsmest Võru maakonna ettevõttest, kes sellest aastast turismiinfot jagab. Foto: Lota Vana.

Aasta alguses lõpetas tegevuse Võru maakonna turismiinfokeskus. Varasema keskse lahenduse asemel leiab nüüd Võru maakonna ja Lõuna-Eesti turismiinfot enam kui 40 ettevõtja juurest.

Edaspidi jätkavad paberkandjal Võru maakonna vaatamisväärsuste ja turismiobjektide kohta info jagamist kohalikud turismiettevõtted. Kui Lõuna-Eestis on kokku üle 40 ettevõtte, kes turismiinfot levitama on asunud, siis Võru maakonnas on infopunkte kokku seitse ning tuleval aastal on oodata ka nimistu täienemist. Ettevõtted, kes turismiinfot jagavad, tunneb ära sinise märgise abil, millel on kujutatud i-täht.

Lõuna-Eesti Turismiklastri arendustegevuste valdkonnajuhi Anzelika Gomozova sõnul ei ole aga uute infopunktide arv kõige olulisem. «Eelkõige on tähtis, et erineva piirkonna inimesed oleksid kaasatud ja turismiettevõtjad ise oskaksid valdkonnas orienteeruda ning külaline saaks info endale sobivaimal moel,» ütles Gomozova. Ta lisas, et muudatus aitab kaasa ettevõtjate omavahelisele võrgustumisele ning soodustab seekaudu turistide pikemat peatumist piirkonnas.

Vajaduse pikalt toiminud süsteemi ümberkorraldamiseks tingis turistide soovide ja ootuste muutumine. Statistika järgi oli vajadus turismiinfokeskuse järgi aasta aastalt vähenenud. Kui näiteks 2019. aastal külastas turismiinfokeskust 3034 inimest, siis 2022. augusti seisuga oli külastajaid vaid 594, mis tähendab keskmiselt kahte külastajat päevas. Samal tõusis info otsimine veebivahendusel.

Täpsema info uute infopunktide kohta leiab veebileheküljelt www.visitsouthestonia.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles