Toidu üleküllus viis koostööni noortekeskusega: kellegi jaoks on see ainuke soe toidukord

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Koolitoit
Koolitoit Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Toidu raiskamine on tõsine teema, eriti arvestades, et Eestis läheb kolmandik toidust raisku. Valga põhikool aga lahendas toidu ülekülluse, kui alustas koostööd Valga avatud noortekeskusega.

Valga valla majanduskeskuse juhataja Cristo Kahro sõnul jääb iga nädal Valga põhikoolis ja kolmes lasteaias, mille toitlustamise eest majanduskeskus hoolitseb, järele umbes 480 liitrit toitu. See teeb kogu söögikraami hulgast umbes 15 protsenti.

Üks viis raiskamist vähendada on võimalikult varakult teada saada sööjate täpne arv. Sestap nihutatigi lasteaedades varasemaks kellaaega, mil vanemad peavad teada andma info oma lapse puudumise kohta. Kui varem tuli toidukordadest puudumine teada anda eelneval päeval hiljemalt kell 11, siis nüüd on see tärmin kell 9.

Tagasi üles