Lõuna-Eestis peeti narkokuritegudes kahtlustavatena kinni neli meest

LEPM
Copy
Narkootikumid.
Narkootikumid. Foto: PPA

Oktoobri lõpus ja novembri alguses pidasid politseinikud Tartu- ja Valgamaal kinni neli meest, keda kahtlustatakse narkokuritegude toimepanemises. Kohus võttis 53-aastase ja 28-aastase mehe prokuratuuri taotlusel kaheks kuuks vahi alla.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhi Steven Ilvese sõnul kahtlustatakse mehi amfetamiini suures koguses käitlemises. «Politseile laekus info võimalikest narkokuritegudest ja asusime seda kontrollima. Kogusime tõendeid ning oktoobri lõpus ja novembri alguses toimunud läbiotsimiste käigus leidsid kriminaalpolitseinikud mitmetest asukohtadest suures koguses amfetamiini. Politseinikud said kätte koguse ainet, millega saanuks tekitada narkojoobe vähemalt 2000 inimesele,» rääkis Ilves.

«Meie eesmärk on takistada ohtlike ja surmavate ainete jõudmist tänavatele. Tegutseme selle nimel, et narkootilised ained poleks kergesti kättesaadavad ning teeme kõik endast oleneva, et narkokurjategijad tabada,» lisas Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht.

Oktoobri lõpus ja novembri alguses pidas politsei Tartu- ja Valgamaal narkokuritegudes kahtlustavatena kinni neli meest. Neist 53-aastane ja 28-aastane mees võeti Tartu Maakohtu loal kaheks kuuks vahi alla. Prokuratuur taotles kohtult kahe kahtlustatava vahi alla võtmist, sest prokuratuuri hinnangul võivad mehed vabaduses kuritegude toimepanemist jätkata.

Tartu Maakohus nõustus prokuratuuri seisukohtadega ning võttis mehed kuni kaheks kuuks vahi alla. «28-aastasel mehel on kolm kehtivat kriminaalkaristust, millest viimase narkokuriteo karistuse katseaeg ei ole lõppenud. Seetõttu leidis kohus, et vahistamine uute kuritegude toimepanemise ohtu arvestades on igati põhjendatud,» sõnas Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Ruti Kilg.

Meeste suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikku käitlemist. Menetlust viib läbi Lõuna prefektuur ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles