Toidufestivali «Otepää Maitsed» külastas tuhatkond huvilist

LEPM
Copy
«Otepää Maitsed»
«Otepää Maitsed» Foto: Lauri Laan

Sügishooaja toidukohtade festival «Otepää Maitsed» toimus 12.-22.oktoobril 2023. «Otepää Maitseid» külastas üle 900 toiduhuvilise.

Sellel aastal võtsid toidufestivalist osa tervelt seitse piirkonna toidukohta: Ugandi Resto, Pühajärve Spa&Puhkekeskus, Munaka Resto, GMP Pühajärve Restoran, Edgari Trahter, Sangaste Rukki Maja ja täiesti uue tulijana Vidrike Külamaja.

Kolmekäigulise erimenüü hinnaks oli 24 - 29 eurot. Menüüdest võis leida nii hirve- kui küülikuliha, põdraliha, parti, angersäga, lõhet, forelli, veist ja sealiha. Lisaks pakuti rikkalikult köögivilju, seeni ning ravioolisid. Magustoiduks olid suures osas koduaia marjadest valmistatud hõrgutised põnevate lisanditega. Kasutati kohalikku toorainet.

Külalistel oli võimalus hinnata roogi ja teenindust tagasisidelehtedel viie palli süsteemis. Kõik road pälvisid kõrge hinnangu – 4,7 palli. Taas torkab silma toidukohtade kõrge teenindustase, seda oli kõrgelt hinnatud pea igas toidukohas, kokku 4,9 palli. Kõige rohkem külastajaid oli Otepäält ja Otepää vallast, kohe teisel kohal oli Tartu ja Tartumaa külastajad. Külalisi oli veel Võru- Põlva ja Valgamaalt ja Tallinnast. Kõige kaugem külaline oli Austraaliast.

Toiduhuvilised said ka teada anda, mida nad järgmisel korral maitsta sooviksid. Kõige enam sooviti järgmisel korral süüa kalaroogi ja mereande. «Soovime meie külalistele pakkuda parimat ning piirkonnast inspireeritud toitu. «Otepää Maitsete» raames korraldasime osalevatele toidukohtadele inspiratsioonikoolituse ja väljasõidu Raplamaale Ööbiku tallu Eesti tippkoka Ants Uustalu juurde, et toiduelamused veel erilisemaks muuta,» selgitas Otepää Vallavalitsuse ettevõtlus- ja arendusteenistuse juhataja Riina Savisaar.

Otepää Maitsed korraldajaks on Otepää Vallavalitsus koostöös piirkonna ettevõtjatega, toetab Otepää vald. Tegevuste elluviimist toetab meetme «Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine» tegevus «Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks» projekt nr. 2014-2020.5.04.19-0389 «Ettevõtlusaktiivsuse kasv Valgamaal». Investeeringut on toetanud EAFRD MAK 2014–2020 Leader-meetme raames ja Valgamaa Partnerluskogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles