Tõrva astronoomiaklubi pälvis teadusagentuuri auhinna

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrvakas Taavi Niittee on astronoomiast huvitunud 
10. eluaastast peale, mil ta täheatlasest teada sai, et öösiti taevast paistev tähevöö on Linnutee.
Tõrvakas Taavi Niittee on astronoomiast huvitunud 10. eluaastast peale, mil ta täheatlasest teada sai, et öösiti taevast paistev tähevöö on Linnutee. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Teaduskommunikatsiooni konverentsil jagas Eesti Teadusagentuur teisipäeval välja selle aasta Eesti teaduse populariseerimise auhinnad. Tõrva astronoomiaklubi pälvis parima uue algatuse kategoorias teise koha.

Lisaks rahalisele preemiale on klubil nüüdsest peale õigus ja privileeg kasutada riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija tunnusmärki.

Tõrva astronoomiaklubi liige Taavi Niittee lausus, et ikka on hea, kui keegi tunnustab. «Eriti hea tunne on, kui see tunnustus tuleb oma ala tundvatelt asutustelt ja inimestelt.»

Otseselt ei muuda tunnusmärk astronoomiaklubi tegevuses Niittee sõnul midagi. «Kirjutame, pildistame ja korraldame vaatlusi ikka edaspidigi. Loodetavasti usaldavad meie lehele esmakordselt sattuvad inimesed meid nüüd natukene rohkem. Usalduse peab muidugi välja teenima.»

Teise preemiaga käis kaasas 2000-eurone preemia. Selle eest lubab klubi osta uue korraliku teleskoobi. «Kuna meil on klubil juba olemas nii-öelda laia ja keskmiste vaateväljadega teleskoobid, siis plaan on osta pika fookuskaugusega peegelteleskoop, millega oleks hea vaadelda ja pildistada eelkõige Päikesesüsteemi planeete ning kaugemaid ja pisemaid süvataeva objekte. Siis on justkui igaks juhtumiks teleskoobid olemas. Kindlasti saavad ka kõik huvilised mõnel meie avalikul vaatlusel ka läbi uue teleskoobi vaadata. Millal see võib toimuda, on hetkel raske öelda, selleks tasub meie Facebooki-lehel silma peal hoida,» sõnas Niittee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles