Uued generaatorid lubavad haiglatel kriisis toime tulla (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kolmele Lõuna-Eesti haiglale paigaldab uue generaatori Baltic Generator Service OÜ. Firma juhatuse liige Ivar Kilter lausus, et Valga oma on neist kõige võimsam. Generaatorid töötavad diislikütusel.
Kolmele Lõuna-Eesti haiglale paigaldab uue generaatori Baltic Generator Service OÜ. Firma juhatuse liige Ivar Kilter lausus, et Valga oma on neist kõige võimsam. Generaatorid töötavad diislikütusel. Foto: Tiit Loim

Valga haigla õuel tõsteti teisipäeval oma asukohale pirakas kollane generaator, mis edaspidi tagab, et elektrikatkestuse korral säilib kogu haiglas elektrivarustus. Sarnased lahendused saavad aasta lõpuks paika teisteski Lõuna-Eestis asuvates haiglates.

«Et haiglad saaks generaatorid, oli tugev riigi initsiatiiv. Raha on terviseameti antud. Meie pidime lihtsalt suutma nende paigaldamise ühe aastaga ära teostada. Talvel tulid otsused, kevadel tuli raha. Siis pidid kõik hankesse minema – vastavalt sellele, kellel kui palju elektrivõimsust oli vaja osta,» kirjeldas Valga haigla juht Apo Oja.

«Meil läks hästi, lepinguni jõudmine küll venis, aga saime hea pakkumise generaatorile, sest turul tekkis üleküllus. Kui oleks ostnud kevadel, kui Ukraina vajas hästi palju generaatoreid, ei oleks olnud maailmaturul neid saada,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles