Ukraina põgenike koer sattus teadmata kombel Riiast Võrumaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Rõuge valda Vana-Roosa külla ilmunud Ukrainast pärit koer
Rõuge valda Vana-Roosa külla ilmunud Ukrainast pärit koer Foto: Aare Alliksoo

Rõuge valda Vana-Roosa külla ilmus hiljuti sõbralik kutsu. Tänu koera kiibile selgus, et ta oli sinna jõudnud 200 kilomeetri kauguselt Riiast. Kui perenaine loomale järele jõudis, selgus aga, et tegu oli lausa Ukraina sõjapõgenikuga.

Rõuge vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Margit Päkk tunnistas, et tegu on omajagu segase looga. Küll aga on teada, et koera pererahva puhul oli tegemist Ukrainast pärit inimestega, kes jõudsid Riiga koos koeraga. «Paraku pidid nad seal koerast loobuma, sest keerulised ajad seadsid oma reeglid. Koera omanik Natalia ütles, et andis koera selle aasta jaanuaris edasi Riias ja rohkem ta temast eelmise nädalani ei kuulnud.»

Seega oli temalegi suur üllatus, kui loom 4. novembril mitusada kilomeetrit eemal naaberriigis välja ilmus. «Koer kõndis küla vahel ja Vana-Roosa kalmistul. Siis sattuski ta kohaliku mehe Aare Alliksoo õuele, kelle juurde jäi terveks nädalaks. Aare ütles, et esimene toit, mis ta koerale andis, kadus ühe hingetõmbega: looma nälg oli meeletu,» vahendas Päkk juhtunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles