Arvutihuvilised möllavad öösel noortekeskuses

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva avatud noortekeskus
Tõrva avatud noortekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reede õhtul algab üle-eestiline IT ÖÖ. Kogunetakse noortekeskustesse üle Eesti ja mõeldakse seal välja ideid, kuidas infotehnoloogia kaudu elu koolis põnevamaks muuta. Valgamaalt osaleb ettevõtmises Tõrva avatud noortekeskus, andis teada keskuse juht Merike Soomets.
 

IT ÖÖ toimub korraga ja ühtemoodi 20 noortekeskuses üle Eesti. Eesmärk on äratada noortes huvi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) suhtes, näidata seoseid teiste valdkondadega ja kummutada levinud stereotüüpe IT-spetsialistidest.

«Eestis on täna tööturul IKT-spetsialiste suhtarvult ligi 1,5 korda vähem kui Euroopa Liidus keskmiselt. See on üks põhjus, miks Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) koostöös oma liikmesettevõtete, noortekeskuste ja ülikoolidega on algatanud IKT-erialade populariseerimise projekti, mille käigus toimub teist aastat järjest ka IT ÖÖ,» märkis Elion Ettevõtted AS arendustalituse direktor, ITL juhatuse liige Enn Saar.

Kool ja IT on valitud selle aasta teemaks, kuna see on kõikidele noortele tuttav keskkond ja puudutab otseselt neid. Noortel on võimalus mõelda uusi ideid, alates ainetundide huvitavamaks muutmisest ja huviringide korraldamisest koolielu mugavusteenusteni välja.

Tegemist on meeskonnatöö üritusega, kus kõik kohaletulnud – nii õpilased kui õpetajad on võrdsed ning koos mõeldakse ideed välja nullist teostuseni. Erilisus seisneb selles, et kõik keskused on omavahel ühenduses ning tegevused toimuvad kõikides samaaegselt.

Igas keskuses valmib neli kuni kuus ideeprojekti, mis kohapeal ka ette kantakse. Nendest valitakse iga keskuse peale parim, mis pannakse üles www.startit.ee ja StartITFacebook´i keskkonda. Mõttetalgutel tekkinud ideed saavad koolid koheselt ka kasutusele võtta, kui vähegi soovi on.

IT ÖÖ sündmusi on võimalik otsepildis jälgida www.eank.eu vahendusel ja kuulata www.noorteraadio.ee kaudu. Tegevuste elluviimisel osalevad lisaks noortele ja noortekeskustele ka IT-valdkonna tudengid ja mitme IKT ettevõtte esindajad.

Ürituse elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles