Isa ehitas Noorte Eurovisioonil osalejale koju sama poodiumi, millel laulja võistlusel esineb

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Arhanna Sandra Arbma sai Noorte Eurovisioonil 15. koha.
Arhanna Sandra Arbma sai Noorte Eurovisioonil 15. koha. Foto: Georg Savisaar / ERR

Järgmisel pühapäeval astub Noorte Eurovisioonil üles Räpinast pärit Arhanna Sandra Arbma, kellega reisib kaasa suur meeskond.

ERRi produtsent Laura Kõrvits sõnas, et meeskond lendab Lõuna-Prantsusmaale Nice’i juba sel pühapäeval. Proovid ja igasugused muud ettevalmistused algavad esmaspäevast.

«Kõik ettevalmistused on tehtud ja Arhanna on oma kodus Räpinas saanud veel laulule ja liikumisele viimase lihvi anda. Arhanna isa on kuldsete kätega mees, kes ehitas tütrele koju sarnase poodiumi nagu tal Eurovisiooni laval on, nii et ta on saanud üsna sarnaselt sellele harjutada, mis teda Nice’is ees ootab,» ütles Kõrvits.

Küsimusele, kas 11-aastane Arbma on eesootava võistluse ees närvis või ootab ta seda väljakutset, vastas Kõrvits: «Arhannal on raudne närv ja pigem on ta ootusärevuses suure sündmuse ees.»

«Meie jaoks on eelkõige oluline, et Eesti esmaskordselt sellel võistlusel osaleb. Arhanna on väga hea häälega laulja ja meil on tugev laul,» ütles Kõrvits. «Aga Eurovisiooni tulemused on etteennustamatud ja seetõttu on mingit konkreetset kohta keeruline prognoosida. Kõige tähtsam on, et Arhanna saaks positiivse kogemuse nii suure publiku ees esinemiselt ning meie ülesannne on teda selles toetada. Selleks on suurepärane võimalus alates 24. novembri õhtust, mil avatakse veebihääletus, kus saame ka ise Arhannale oma hääle anda, nii et soovitan seda kõigil teha,» tõi produtsent välja.

Eurovisioonil osalemine on alati kulukas ja tekib küsimus, kust saab rahastuse. Kõrvits sõnas, et nii laulja kui tema lauluõpetaja Margot Suur sõidavad Noorte Eurovisioonile ERRi kulul. ERRi poolt sõidavad Nice’i lisaks Arbmale ja tema lauluõpetaja Margot Suurele produtsent Laura Kõrvits, režissöör Kristo Veinberg ja hiljem lisandub ka elamussaadete toimetuse juht Karmel Killandi, kes teeb lugusid «Ringvaatesse» ja ka erisaadet Noorte Eurovisioonist, mis läheb ETV eetrisse 1. detsembril.

«Lisaks neile on Nice’is ka Arhanna vanemad ja sugulased ning ka koreograaf Alice Aleksandridi ja visuaalkunstnik Kati Jägel-Paal, aga nemad kannavad enda kulud ise,» sõnas Laura Kõrvits lõpetuseks. Osaliselt aitab rahastusega ka ettevõtte Varola OÜ juht Toomas Heering, kes on oma piirkonnas tuntud helde abistajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles