Lõuna-Eesti tantsijad tulid maailmameistriteks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva Meie Stuudio 6–7-aastased lapsed osalesid võistlusel kavaga «Horse show».
Põlva Meie Stuudio 6–7-aastased lapsed osalesid võistlusel kavaga «Horse show». Foto: Erakogu

Põlva spordi- ja tantsukool Meie Stuudio ja Võru tantsukeskus osalesid Sloveenias Laškos võistlusel IDO World Street Dance Show Championships ehk selle tantsustiili maailmameistrivõistlustel.

Esindatud oli 23 riiki, kõige kaugemad tantsijad olid tulnud Lõuna-Aafrika Vabariigist ja Lõuna-Koreast.

Eestimaad esindati maailmameistrivõistlustel kahe võistlusnumbriga. Meie Stuudio 6–7-aastased osalesid tänavatantsu show kategoorias kavaga «Horse show» ning saavutasid esimese koha. Võru tantsukeskuse liikmed said aga koos Põlva tantsijatega kategoorias production kavaga «Camping» samuti esikoha ja lisaks maailmameistri tiitli.

«Production on kategooria, kus tegemist suurema lavastusega, lavale on lubatud 25 ja rohkem tantsijat ning kava pikkus peab mahtuma viie kuni kaheksa minuti sisse,» selgitas Meie Stuudio ja Võru tantsukeskuse juht Andre Laine.

Eesti lavastuses osales 36 tantsijat, neist 10 Põlvast ja 26 Võrust. «Kava pikkus oli seitse minutit ja selle õppisime ära kolme nädalavahetuse laagriga. Kuna produktsiooni hinnatakse 2D-formaadis (50 punkti tantsutehnika ja 50 punkti loo jutustuse eest), usun, et võitsime teisi just loo jutustuse poolest.»

Võistluskava «Camping» jutustas noortest, kes läksid metsa matkama ja laagriõhtul lõkke ääres jutustasid ühe hirmu tekitava loo matkajatest. Tantsijad olid vanuses 12–18 aastat ning neid juhendas tantsuõpetaja Andre Laine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles