Võrumaal valmib lund ja sula trotsiv uisuväljak

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Vastseliina hokiklubi vedaja Taavi Tuvike loodab uisuväljaku valmides uisutama meelitada inimesi kogu Võrumaalt.
Vastseliina hokiklubi vedaja Taavi Tuvike loodab uisuväljaku valmides uisutama meelitada inimesi kogu Võrumaalt. Foto: Arved Breidaks

Vastseliinas avatakse kuu aja pärast külmaseadmetega varustatud katusealune uisuväljak, mis võimaldab hoida jää kvaliteetsel tasemel ka väikeste plusskraadidega ning pakkuda Võrumaa uisuhuvilistele tingimusi, mille järele praegu tuleb Tartusse sõita.

«Praegu oleme graafikus, käib puitkonstruktsioonide montaaž, sarikate paigaldus, siis saavad paika roovid ja seejärel katuseplekk,» rääkis Vastseliina hokiklubi juht Taavi Tuvike ehituse käigust.

Koos katuse ehitusega Vastseliina gümnaasiumi naabruses olevale uisuväljakule paigaldatakse sinna ka külmutusseadmed, mis võimaldaks sõltumata muutlikust talveilmast hoida jää uisutamiskõlblikuna. «Siinpool Tartut pole seni olnud ühtegi kunstjääga jääväljakut. See peaks oluliselt kvaliteeti tõstma,» sõnas Tuvike. «Kui seni võitlesime lumega, siis katus kaitseb meid selle eest hästi. Praegu ei olnud paraku raha, et ehitada ka seinad – see jääb tuleviku jaoks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles