Serviti sulges Kehra ees karikavõistluste finaalturniiri ukse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Finaalturniirile lunastas koha Põlva Serviti.
Finaalturniirile lunastas koha Põlva Serviti. Foto: Laura Plakso/Eesti Käsipallilit

Pühapäeval selgitasid Põlva Serviti ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper välja viimase meeskonna, kes pääseb karikavõistluste finaalturniirile. Neljandaks finalistiks osutus Serviti, kes võitis kodusaalis tulemusega 36:21 (22:12).

Serviti pööras mängu oma kasuks juba eos. Muidu kahe väravaga matši juhtinud Serviti läks 10. minutil Jürgen Rooba väravast 7:4 ette. Kehra poolelt vastas sellele Indrek Normak, kuid kohene värav Tõnis Kaselt hoidis Serviti 3-väravalist edu, seisuks 8:5.

18. minutil kasvas vahe veelgi, kui Hendrik Varul Servitile järjekordse värava tõi ja seisuks 15:7 viskas. 25. minutil realiseeris Serviti 7-meetri karistusviske Mathias Rebane ja minut hiljem viskas värava Varul, tuues Serviti 20. värava peale. Samal hetkel oli Kehral kirjas 11 väravat. Esimest poolaega jäi lõpetama Varuli värav, mis markeeris 10-väravalist vahemaad seisuga 22:12.

Teisel poolajal Serviti väravamasin ei raugenud ja Kehral tuli näha vaeva, et hoida Põlva klubi eemal 15-väravalisest edust. 45. minutil see aga tuli, kui Sander Sarapuu värava viskas ja meeskonna 31:16 juhtima viist. Sellele järgnes Rebase värav, kuid Kehra mängija Martin Lepiku 7-meetri karistusvise tõi vahemaa tagasi 15 värava peale.

Karl Kõveriku, Oskar Luksi ja Dmytro Yankovskyi väravad vähendasid Kehra kaotusseisu 12 värava peale. 5 minutit enne mängu lõppu oli skooriks veel 34:21. Kohtumisele pani punkti Sarapuu värav, mille tulemusena vormus lõppresultaadiks 36:21.

Serviti resultatiivseimad pallurid olid Jürgen Rooba 7 väravaga, Alfred Timmo 6 väravaga ja Mathias Rebane 5 väravaga. Kehra eest viskas enim väravaid Indrek Normak, kelle nimele jäi 5 väravat.

«Mingit allahindlust kindlasti täna tegema ei läinud ja meeskonnal olid omad eesmärgid mänguks sätitud,» lausus Alfred Timmo. «Tahame viljeleda kiiret ja ilusat tänapäevast käsipalli, samas kaitses tahame mängida agressiivselt ja kompaktselt. Kindlasti lähme finaalturniirile heade emotsioonidega ja ikka täispanga peale. Eelmise hooaja kadunud karikast on vaja teha nüüd korrektuurid.»

9.–10. detsembril toimuval karikavõistluste finaalturniiril võtavad omavahel mõõtu Serviti, Viljandi HC, SK Tapa ja Mistra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles